Och att göra den kanske inte alltid lätta distinktionen…

May 26, 2017 § 5 Comments

facebook_1495793855805

… när man bör reagera över den andra och när man inte nödvändigtvis behöver göra det är inte lätt, nej, apropå assertiveness.

Han utövar misshandel. Det är ett misshandelsförhållande! Han bryr sig inte om han sänker henne!

Hon ska be om ursäkt, han behöver aldrig göra det!? För hon har anledning, han har det aldrig?

Anledning eller inte. Sårar man eller gör någon ledsen så ber man om ursäkt!?

Hon ska be om ursäkt för att hon reagerar – på hans aggressioner och angrepp mot henne! 😦

När han började förklara om skydd för deras utegrill så föll hon glatt in:

“Ja! Javisst! Vi…”

Och han blev jättearg och menade att hon avbröt honom! 😦 Hon var inte ens ett spår irriterad, bara ivrig och med på noterna – och han blev arg! Om hon varit irriterad åtminstone… Men nu var hon glad, ivrig, på gott humör! Och han tog ner henne på jorden – för vilken gång i ordningen!

Slår henne nu: får hon inte vara glad och nöjd?

Hur vore det om båda började praktisera assertiveness dagarna i ända? Vad är det för relation där man behöver hävda sig stup i kvarten?

“Jag upplever inte att man inte kan resonera med dig! Du lyssnar om man tycker något annat!”

sa N.N.

Alla hennes goda kvaliteter väger inte alls upp denna ivrighet??? Eller är det så att hon saknar de flesta goda kvaliteter? Inte är omtänksam, tänker bara på sig, bryr sig inte om, är hänsynslös osv?

Och han själv? “Den som kaste första stenen.

När hon gick på sin promenad, trots att hon tappat lust för allting, tänkte hon att han tar varken itu med sina hälso- eller personliga problem! 😦

Hon försöker ta hand om sig själv på alla sätt hon kan, samt visa omsorg och omtanke… Ordnar, fixar, donar, men hon betraktar sig INTE som felfri eller perfekt! Frågan är om hon är så dålig som han bemöter henne? Om hennes iver är ett så hemskt brott?

Och det är ju INTE snällt att påstå att “hela världen” skulle reagera på henne och hennes “egenheter” som han gör! Vad är det för argument? Har han inte bättre såna?

Advertisements

§ 5 Responses to Och att göra den kanske inte alltid lätta distinktionen…

 • k says:

  Om hon åtminstone gjort något medvetet dumt eller elakt, men nu var hon glad och ivrig, på väg på en skönt promenad…

  • k says:

   Han verkar oförmögen att säga något kärleksfullt eller uppskattande till henne! 😦 När har fäller något slags omdöme om henne så är det för att klaga eller kritisera eller för att han är arg! Aldrig för att säga något positivt eller kärleksfullt! Ja, kanske ÄR det så han uppfattar henne!? Och så alla andra (“hela världen”) uppfattar henne!? 😦 Obs ironin!

   Om han har uppbackning av alla andra så måste det vara så!!! 😦

   • k says:

    Och vadå omtanke? Han har påstått flera gånger under något år att han gör “all the paddling”! Vadå, kärleksfullt överseende, säga något kärleksfullt eller uppskattande (lite som motvikt mot kritik och anklagelser)?

    Vadå, om han skulle väcka henne när han går och lägger sig jättesent eller stiger upp jättetidigt? Han gör väl som han vill!? Ingen ska komma här och komma!? Om hon behöver sova för att hon ska jobba, vadå? Skulle hon säga något om detta skulle han bli jättearg!

    Men det är han som sköter “all the paddling”! Hon gör ingenting! Inte värd ett vitten!??? Och om hon i iver faller honom i talet så är det det värsta brott hon kan begå! 😦

    Att hon visar respekt eller backar och lyssnar och låter honom ta plats, vadå? För, nej, det gör hon väl inte??? Och nej, hon är inte perfekt! Hon är bara människa! Dock uppenbarligen inte värd mycket: varken kärlek, uppskattning, presenter eller NÅNTING!???

    Hon är inte värd nånting!!! Inte ett vitten! Därför är det otroligt viktigt att sätta henne på plats!!! Att hon skulle få känna sig glad eller värd något, vadå? Nån gång? Nej, aldrig att hon skulle få uppskattning!

    Det enda han har att ge är irritation, klaganden, kritik!!!? Tänk om hon skulle börja tro att det är vad hon är värd? Så värdelös är hon? SÅ oviktig är hon? Så icke värd är hon? Inte värd kärlek eller minsta present eller god mat när hon fyller år t.ex.

 • k says:

  Göra en ledsen stup i kvarten, so what? Nej, så håller inte hon på… Hon vill inte såra eller göra ledsen, men när han är dum, då…

 • k says:

  Han gnäller och klagar och blir arg på henne nu och då – och förstör allt som var tänkt skulle vara trevligt (resor som kostar massor inte minst)!

  Hon blir arg och ledsen och reagerar på detta, men håller inte på och klankar eller klagar även om hon är jättetrött och tålamodet tänjt så försöker hon hålla tillbaka! Blir arg och ledsen inte minst för att hon inte själv håller på så! Hon vill inte sänka, såra, göra ledsen, men det verkar inte bekomma honom om han gör!

  Negativ så gott som alltid och glädjedödare är han!

  “Synd! Ni som hade kunnat ha det så bra!

  Han har nog en förmåga att tycka synd om sig själv. Man kommer nog längre,om man bryr sig om andra.”

  Ja, det är synd om honom, men ingen annan. Och han bryr sig kanske bara om sig själv!

  Han förstör det han har! Ja, det finns helt klart något destruktivt (förstöra för dem närmast) och självdestruktivt (förstöra det som är bra, fint och kanske värt att vara rädd om, förstöra sin hälsa och inte ta ansvar för sig eller sitt riktigt) i honom!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Och att göra den kanske inte alltid lätta distinktionen… at reflektioner och speglingar - Alice Miller II....

meta

%d bloggers like this: