Aggressivitet…

April 20, 2017 § 2 Comments

Han har en tendens att säga saker aggressivt och efter ett antal såna upplevelser är risken att detta sätt “turn people off”! 😦 Han “får” låta anklagande och uttrycka irritation, men det får inte hon!? Han har anledning, men det har aldrig hon?

Levant menar att män tenderar att agera aggressivt utan provokation, medan kvinnor behöver provoceras (och kanske provoceras rejält och under längre tid) innan de agerar aggressivt! För kvinnorna har lärt sig att ta hänsyn till konsekvenserna som skulle drabba dem själva. Skuldkänslor och empati med offret hindrar dem också från att uttrycka aggression (något han menar att de män som agerar aggressivt utan provokation i olika grad saknar, men kan lära sig igen!?).

Han är väldigt känslig själv för anklagande ton och irritation, men det verkar inte existera i hans sinnevärld att andra kan reagera på honom och hur han uttrycker sig (tonfall och sätt)?

Han tycker att hon borde förstå honom bättre, men finns denna förståelse i motsatt riktning?

När han handskas med människor gör han det som om de ska vara krångliga och motvalls och inflexibla och hållande hårt på sin rätt och att de absolut måste slutföra något som de eventuellt startat! Han verkar inte förvänta sig att folk faktiskt kan avsluta eller göra en paus i det de gör för att göra något annat!

Därför att han själv är så otroligt inflexibel och seg och trög!??? 😦 Själv signalerar han inte samarbetsvilja eller öppenhet för resonemang! Möjligen med dem han inte känner så väl…

Otroligt tungrott blir allt!

Och om de glömt något på ena boendestället eller missat att köpa något eller har köpt matvara de redan har så är det som om en stor katastrof inträffat eller väntar! Att man inte får missa något tror jag snarare gör att man missar, men detta är kanske vad han vill åstadkomma: så han får utlopp för aggression och också få andra att stå med hundhuvudet, om det lyckas!? 😦

Vadå, tro gott om andra och ha positiv förväntan eller lite överseende attityd? Helst ska de vara perfekta!? Men är han det själv? Kanske därför han gör allt för att andra (särskilt den han lever med) ska framstå som mindre perfekta och besvärliga; kanske så han får framstå som ett offer eller martyr?

När de satt i bilen in till stan tänkte hon på detta att ha stenkoll på matvaror, toapapper o.d., så de framförallt inte köper extra och naturligtvis är det inte kul om de saknar toapapper.

Men hon hade på tungan att säga att det egentligen är värre att de har matvaror (som t.ex. tomater) som ligger i kylskåpet och förstörs därför att de glömmer eller inte tänker på att använda dem, än att de glömmer att köpa en matvara.

Vanligtvis kan man alltid sno ihop mat av sånt som redan finns, så det handlar ju inte om en katastrof vanligtvis, men i hans värld verkar det göra det??? Varifrån kommer detta?

Advertisements

§ 2 Responses to Aggressivitet…

 • k says:

  Han har svårt att förstå både när det gäller det ena och det andra!? När hon säger något eller förklarar något, när de var på banken i höstas – OCH varifrån kvinnornas reaktioner kommer som han levt med! 😦

  Det är som om det inte riktigt kopplar däruppe i hjärnan (eller känslolivet)? 😦 Något som är avstängt?

  Det är som om kvinnornas reaktioner var/är helt obegripliga!!! 😦 Kommer helt från det blå och helt saknar relation och proportion till honom och hans beteende!?:( Ungefär som om de vore galningar?

  Han förstå inte heller varför han skulle behöva gå till terapeut. Hon sa till slut att han egentligen skulle behöva gå till terapeut och ta itu med sitt.

  “Vad ska jag säga åt hen? Jag vet inte vad jag söker för???”

  undrade han.

  Hon har tassat runt och fortsätter att tassa? Vill inte vara dum eller såra. Och har samlat på sig? Föll han för henne för att han intuitivt kände detta? Att hon “förstår”?

  Självrannsakan hos honom är näst intill obefintlig??? 😦

  Han håller på och hackar och anklagar henne, men hon är inte en sån som håller på så med honom eller nån annan… Hon vill inte vara dum, men HAN är ju faktiskt DUM! Riktigt DUM! Han nöjer sig inte med en som inte är perfekt, eller? ÄR hon SÅ icke-perfekt???

  • k says:

   Nej, det är inte bara henne han har svårt att förstå! Han har det i flera andra sammanhang! Inklusive förstå reaktionerna från de kvinnor han levt med! 😦 Det kopplar inte ett enda dugg verkar det! 😦 Beror det på (kronisk) stress? På begynnande demens? Eller vad?

   “Jag är inte rädd för att erkänna att jag inte kan (allt)!”

   sa han i bilen nyss.

   “Nähä, det stämmer inte!!!”

   tänkte hon både ledset, argt och trött intill döden, men sa inget.

   Av det de skulle åstadkomma nu på trippen till stan blev det mest en massa tjafs!

   Och nu har han gått ut för att röka? Eller köpa röka? Ja, han kan gärna röka ihjäl sig!!!

   Hon ska förstå honom: han lägger ut texten om sig själv, men vilka ansatser gör han att förstå henne och hennes sits? Han verkar sakna förmåga att verkligen leva sig in i andra!??? Han TROR att han tar hänsyn, men…

   Hon är otroligt less på honom!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: