Effekterna av socialisering av män, att manlig känslosamhet undertrycks…

October 8, 2016 § Leave a comment

a

Ronald Levant skriver på s 241 i “A New Psychology of Men”:

“Som summering av den manliga socialiseringsprocessen, så undertrycks/kvävs och kanaliseras naturlig manlig känslosamhet, genom den kombinerade påverkan av mödrar, fäder och kamratgrupp i sån omfattning att pojkar växer upp att bli män som […] inte gärna kan känna andra människors eller sina egna känslor och sätta ord på dem och vilka tenderar att kanalisera sårbara känslor [av att vara sårad, av besvikelse, rädsla och skam] i vrede och sina känslor av bryende-sig-om i sexualitet.”

Och det skapar diverse problem, inte minst i nära relationer. Männen får också mindre rika liv och de har svårt att varsebli det som finns runt omkring dem.

I dess mest extrema form, så orsakar dessa män i värsta fall oerhörd skada omkring sig. Jo, jag tror att alla män har fått en släng av detta, mer eller mindre. Somliga lite och andra mycket och så alla grader däremellan.

Män borde ta itu med detta, både för sin egen skull samt för dem de har omkring sig. Dock var dessa tendenser allvarligare förr? HAR blivit bättre, men kan fortfarande bli mycket bättre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Effekterna av socialisering av män, att manlig känslosamhet undertrycks… at reflektioner och speglingar - Alice Miller II....

meta

%d bloggers like this: